26-09-04

BINNENKORT OP DEZE BLOG:
SFEERBEELDEN VAN RUWVOEDEREXPO TE WACHTEBEKE!!!!

Op 17, 18 en 19 september was het Ruwvoederexpo te Wachtebeke, georganiseerd door Hilaire Van Der Haeghe en KWS, samen met mediapartner Landbouwleven. De Ruwvoederexpo is vooral bedoeld om landbouwers, loonwerkers en liefhebbers de nieuwste machines en snufjes te showen.Op vrijdag 17 september was er een grote opkomst van de scholieren. Zaterdag (professionele dag, bedoeld voor de loonwerkers) was de opkomst eerder aan de magere kant maar dat werd zondag dubbel en dik goedgemaakt door een ruime belangstelling van het grote publiek.
Men kon er kennismaken met onder andere de nagelnieuwe Claas Jaguar (20 000 editie, uniek in Belgie (zie foto)) van loonbedrijf Neyt te Oosteeklo, de Claas Disco maaier van loonbedrijf Creële te Beervelde en de nieuwe Claas Lexion 530 van loonbedrijf Wilfried Van Rijckegem te Zeveneken.We konden er onder meer ook de Fendt 930 Vario TMS bewonderen met een 7-scharige wentelploeg van het merk Steeno. De firma Dewa verzorgde het transport van de gehakselde maïs en stelde de hamermolen met inkuilsysteem voor (waarbij de geplette granen in een worstvormige plastic folie geperst worden.). Ook Yamaha was aanwezig om er hun reeks Quads voor te stellen. Bandenproducent Michelin probeerde de aanwezigen (met behulp van een demo) te overtuigen om voor hun nieuwe XeoBib band te kiezen. Deze laat namelijk minder insporing na en kan zowel op de weg als op het land met een lage bandenspanning rijden (zonder te "dweilen" op de weg). Wat mij betreft was dit (alweer) een geslaagde editie van de Ruwvoederexpo.

18:35 Gepost door Jochen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hakselaar loonwerken Neyt Het isniet alleen een mooie, unieke hakselaar, hij werkt ook nog zeer goed.
Ze hebben er ook onze maïs mee verhakseld.
Nu de familie Neyt 2 Claas 900 hakselaars hebben, zijn ze zowat het best gemechaniseerd van gans het meetjesland.

Gepost door: Pol | 06-11-04

neyt mooie hakselaars heeft arsene neyt,maar het best gemechaniseerd zijn ze wel niet,ze hebben wel veel wagens,en goede hakselaars,maar er zijn nog goede loonwerkers,met meer hakselaars,vb Van Holderbeke,ook zeer goed gemechaniseerd of Busschaert uit aalter,heeft maar liefst 4 hakselaars en 12 silagewagens,das goed gemechaniseerd,maar neyt,zowel arsene als zijn broer raf maken mooie maiskarren en zijn beide goed gemechaniseerd.

greetz maarten
meer foto's van dit bedrijf kan u ook op mijn site vinden: www.landbouwenmachines.be

Gepost door: maarten | 30-01-06

De commentaren zijn gesloten.