26-09-04

BINNENKORT OP DEZE BLOG:
SFEERBEELDEN VAN RUWVOEDEREXPO TE WACHTEBEKE!!!!

Op 17, 18 en 19 september was het Ruwvoederexpo te Wachtebeke, georganiseerd door Hilaire Van Der Haeghe en KWS, samen met mediapartner Landbouwleven. De Ruwvoederexpo is vooral bedoeld om landbouwers, loonwerkers en liefhebbers de nieuwste machines en snufjes te showen.Op vrijdag 17 september was er een grote opkomst van de scholieren. Zaterdag (professionele dag, bedoeld voor de loonwerkers) was de opkomst eerder aan de magere kant maar dat werd zondag dubbel en dik goedgemaakt door een ruime belangstelling van het grote publiek.
Men kon er kennismaken met onder andere de nagelnieuwe Claas Jaguar (20 000 editie, uniek in Belgie (zie foto)) van loonbedrijf Neyt te Oosteeklo, de Claas Disco maaier van loonbedrijf Creële te Beervelde en de nieuwe Claas Lexion 530 van loonbedrijf Wilfried Van Rijckegem te Zeveneken.We konden er onder meer ook de Fendt 930 Vario TMS bewonderen met een 7-scharige wentelploeg van het merk Steeno. De firma Dewa verzorgde het transport van de gehakselde maïs en stelde de hamermolen met inkuilsysteem voor (waarbij de geplette granen in een worstvormige plastic folie geperst worden.). Ook Yamaha was aanwezig om er hun reeks Quads voor te stellen. Bandenproducent Michelin probeerde de aanwezigen (met behulp van een demo) te overtuigen om voor hun nieuwe XeoBib band te kiezen. Deze laat namelijk minder insporing na en kan zowel op de weg als op het land met een lage bandenspanning rijden (zonder te "dweilen" op de weg). Wat mij betreft was dit (alweer) een geslaagde editie van de Ruwvoederexpo.

18:35 Gepost door Jochen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-09-04

TREKKERTEST:DE CHALLENGER MT 865!!!!

Het toch wel bekende merk Challenger brengt de bekende rupstrekkers op de markt. Een rupstrekker heeft als voordeel dat men te maken heeft met een lage bodemdruk.Maar door dat alles blijft de rupstrekker toch niet zo interessant voor de gewone landbouwer om op vb. grasland te rijden want bij het afdraaien durven de rupsen "wringen" en zo de graszode beschadigen.Op de rijbaan is de Challenger comfortabel en blijkt de slijtage niet overmatig te zijn.Producent Agco geeft voor de levensduur van de rupsen een termijn tussen de drieduizend en de vijfduizend uren.Voor een stel nieuwe rupsen geeft de eigenaar 15000 euro.Met een kostprijs van 313220 euro is de Challenger MT 865 een duur beestje.Deze aankoop kan enkel rendabel zijn als men grote akkers moet bewerken zodat men veel draaiuren doet.

13:39 Gepost door Jochen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |