23-06-06

ZWARE BELARUS TER GELEGENHEID VAN HET 60-JARIG BESTAAN!!!!

Voor de liefhebbers hebben we nu een wat nieuws van de Wit-Russische producent van landbouwtractoren, beter gekend als Belarus. Omdat het 60-jarig bestaan van Minsk Tractor Works (De Belarus Fabriek) viert komt hij op de markt met een nieuw model. Het betreft de Belarus 4520. Deze alleskunner heeft een vermogen van 450pk dat geleverd wordt door een 12.7 liter Detroit dieselmotor. De versnellingsbak beschikt over 16 versnellingen vooruit en 8 achteruit. Hierdoor haalt de tractor een snelheid van 38 km/h vooruit en 20 km/h achteruit. Men heeft de trekker van banden voorzien met de maat 600/65R34 vooraan en 710/70R42 achteraan. Het gevaarte heeft een gewicht van zo maar eventjes 14 ton. Voor de nieuwsgierigen zijn er onder aan de webpagina een paar foto's weergegeven.

11:44 Gepost door Jochen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-06-06

LANDINI KOMT OP DE MARKT MET DE NIEUWE POWER-SHUTTLE OMKEERSCHAKELING!!!

De Landini Power Shuttle is de nieuwste omkeerschakeling van Landini. De werking berust op twee schakelunits die onafhankelijk van elkaar kunnen werken en de proportionele aansturing van de natte platenkoppeling. De Power Shuttle is als optioneel verkrijgbaar op de Vision, Powerfarm, Rex en Alpine.
De Landini Power Shuttle bestaat uit twee schakelunits die onafhankelijk van elkaar functioneren. Eén schakelunit wordt gebruikt voor alle versnellingen vooruit en de andere voor de versnellingen achteruit. Bij het omkeren van de rijrichting via de hendel links onder het stuur verandert het transmissiesysteem eenvoudigweg van schakelunit. Deze werking van de Power Shuttle is uniek in de trekkerwereld. Een belangrijk voordeel is dat de Landini Power Shuttle nauwelijks aan slijtage onderhevig is. De versnellingsbak zal langer meegaan en daarmee kan de Power Shuttle met recht als Sterkste Schakel worden getypeerd.
Voor het veranderen van de rijrichting hoeft de chauffeur bij de Landini Power Shuttle het koppelingspedaal niet te gebruiken. De omkeerschakeling kan hij bedienen met een hendel links onder het stuur. De overgang van vooruit rijden naar achteruit en vice versa verloopt gelijkmatig en zeer soepel dankzij de proportionele aansturing van de natte koppelingsplaten. De Power Shuttle is vooral interessant voor werkzaamheden met een voorlader.

11:29 Gepost door Jochen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |