09-06-07

FENDT 936 VARIO

Beste bezoekers,

Als ik even naar de statistieken kijk merk ik dat er enorm veel gezocht wordt naar de Fendt 936 Vario. Omdat er zoveel vraag naar is heb ik besloten om mijn bezoekers eens te verwennen met een berichtje speciaal gewijd aan de Fendt 936 Vario.

936

 De Fendt 936 Vario staat beter bekend als het vlaggenschip van de Fendt familie. Ik moet eerlijk zeggen, als je de 936 in "levende lijve" tegenkomt is het allemaal nog veel imposanter. Als je even naar het design kijkt getuigd dit toch wel van een knap staaltje techniek. De Vario transmissie brengt het gehele gevaarte redelijk snel naar de snelheid van 60km/h. Men heeft als het ware het gevoel de gehele trekker in de hand te hebben door middel van de ene joystick. De niveauregling op de vooras geeft een een geweldig gevoel om deze trekker in de hand te hebben. Deze gaat immers de tractor altijd zo horizontaal mogelijk proberen te stellen. Met zo'n 360 pk heb je het gevoel niet om een 25 ton mee te trekken. Kortom de ideale trekker voor zwaar trek- en sleurwerk.

Mijn eigen mening: Een imposante verschijning die 936. Bij het testrijden op een Fendt demotour  hebben we wel een aantal keer gesukkeld met de software van de Fendt boordcomputer(een paar keer moeten heropstarten.)  Echter was deze trekker nog één van de eerste modellen die gebouwd was (het was een tractor met Duits kenteken) waardoor het euvel van de Fendt boordcomputer hopelijk een kinderziekte was die nu volledig weggewerkt zou moeten zijn.

22:50 Gepost door Jochen in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |