22-08-07

DE CASE PUMA: DE RODE ALLESKUNNER!!!!

Wie de laatste nieuwtjes in de tractorwereld wat volgt heeft het reeds vernomen. Case IH heeft de Puma op de markt gebracht. Deze serie bestaat uit 4 tractoren die een vermogen kunnen afleveren beginnende van 167 pk voor het "kleinste" model uit de reeks en eindigt bij 213 pk. De trekker was reeds te bewonderen op de landbouwbeurs te Libramont en ik moet zeggen het resultaat mag zeker en vast gezien worden. Deze tractor is ideaal voor zowel grondbewerking, oogsten en transport, een ECHTE krachtpatser dus.>BR>
De TIER III conforme Case IH motor bezit ook nog eens een Powerboost die gecontroleerd wordt door het Power management en een vermogensstijging van 37pk voorziet. (dit bij aftakas- en transportwerk).De voorkant van de tractor heeft een speciale vormgeving wat voordelen biedt in verband met de draaicirkel. Deze bedraagt bij deze trekker slechts 6.10m indien de trekker op een spoorbreedte van 1829mm staat.

Verder heeft men ook de typische nieuwe Case vormgeving toegepast. Net als in de Magnums en de CVX'en zijn alle instrument gehuisvest in de A-stijl wat ertoe bijdraagt dat het zicht boven het stuur niet langer meer "belemmerd" wordt door het dashboard. Ook is deze trekker voorzien van de Multicontroller V. De controller biedt de bestuurder de mogelijkheid om de Powershuttle, de versnellingen, één dubbelwerkend hydraulisch ventiel e.d. te bedienen.
Ook heeft men gelet op het geluidsdempend vermogen van de cabine. Met een geluidsniveau van amper 69 Db wordt er een ontspannen en relaxe werkdag gegarandeerd. De cabinevering staat samen met de luchtgeveerde stoel in voor het rijcomfort op hobbelige wegen. Optioneel is er ook actieve voorasvering te verkrijgen die vermindering van het rijcomfort (door putten en bulten in de weg)volledig uitsluit.

Op gebied van transmissies zijn alle modellen standaard uitgerust met en 18X6 Full Powershift. Met deze transmissie kan men een maximum snelheid van 40km/h halen. In optie is er ook nog een 19X6 Full Powershift Economy verkrijgbaar. Met deze transmissie is het mogelijk om dankzij die 19de versnelling 40 km/h te rijden op een motortoerental van 1650 t/min. (wat een lager brandstofverbruik in de hand heeft) Als laatste hebben we ook nog een 19X6 Full Powershift die de trekker een maximumsnelheid van 50km/h kan doen halen.

Op gebied van hydraulica hebben we heel wat mogelijkheden met deze trekker:
- Vooraleerst hebben we de mogelijkheid om max. 5 elektronische bediende regelventielen te monteren. (Op de Multicontroller)
-Daarenboven kan u ook nog eens max. 4 extra centraal geplaatste elektronisch bediende ventielen verkrijgen, te bedienen met een elektronische joystick.
-Het hydraulisch systeem is voorzien van een pomp die een variabel debiet kan lveren tot 150l/min. De systeemdruk bedraagt bij deze trekker 215 Bar.
-De hefinrichting achteraan kan zomaar liefst 8650kg heffen.
-Alle Puma tractoren zijn voorzien van een geavanceerde elektronische trekkrachtregeling.
-De dansonderdrukking zorgt ervoor dat de tractor beter bestuurbaar wordt met een werktuig in de hef.>BR> Ook nog vernoemenswaardig is de optioneel verkrijgbare rendementsmonitor. Men moet weten, een PUMA is gebouwd om lang mee te gaan. De rendementsmonitor waarschuwt niet alleen de bestuurder wanneer een routineonderhoud noodzakelijk is, hij gaat ook andere parameters controleren. Zo gaat hij een te hoge motor- of transmissietemperatuur of een te lage oliedruk gaan localiseren wat resulteert dat de motor automatisch gaat stilgelegt worden door de rendementsmonitor. Zo ziet men dat de Case Puma een knap staaltje van de modernste technologie geworden is die daarboven nog eens in een knap jasje is gestoken. CaseIHPuma180

22:43 Gepost door Jochen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |